Baterija Li-ion BAK CL 36V, 11,6 Ah Shark + 2A punjač

Šifra proizvoda: EPB116BK

425,00 

Dostupno uz narudžbu

Kompletne specifikacije
Najmanja i najkompaktnija varijanta Shark Li-ion baterije, koja može držati solidan kapacitet od 36V / 11,6 Ah. Izrađeno od provjerenih BAK CL ćelija (40x2900mAh). “Zaštitnu ruku” iznad njih drži upravljačka elektronika BMS sa svim potrebnim zaštitama i balansima. Kutija za baterije izrađena je od lagane, ali izdržljive plastike. Na tijelu baterije nalazi se USB konektor za punjenje mobilnih uređaja (telefon, GPS itd.)

Proizvodnja ove baterije u Češkoj!

Baterija dolazi s priključnom šinom za montažu u okvir kotača. Isporučujemo ga u kompletu s kvalitetnim automatskim punjačem STC-8127LC 36V / 2A. Postavljanjem baterije u okvir mogu se postići najbolje vozne karakteristike e-bicikla.

Tehnički parametri:

Tip ćelije: Li-ion BAK CL
Napon punjenja: 42V
Nazivni napon: 36V
Nazivni kapacitet: 11,6 Ah (417Wh) pri pražnjenju 0,2C
Iskoristivi kapacitet: ** 11,2 Ah (403 Wh) pri pražnjenju 0,5 C
Struja punjenja: standardno punjenje – 0,2C
Standardni način punjenja: 0,2C CC (konstantna struja) punjenje do 42V, zatim CV (konstantni napon 42V) punjenje dok struja punjenja ne padne na nulu.
Vrijeme punjenja: standardno punjenje – 6 sati
BMS: da (zaštita od nedovoljnog punjenja, prekomjernog punjenja, prekomjerne struje, kratkog spoja, toplinskog osigurača, balansnih krugova)
Maks. struja punjenja: 2A
Nazivna struja pražnjenja: 20A
Maks. struja pražnjenja: 40A (15s)
Vijek trajanja (gubitak kapaciteta): 500 ciklusa *, gdje je kapacitet veći od 70% nominalnog
Radna temperatura: punjenje 0°C-45°C, pražnjenje -10°C-45°C
USB priključak: da, za punjenje vanjskih uređaja do 1A
Indikator statusa baterije: da
Način uključivanja/isključivanja baterije: elektronički prekidač preko BMS-a
Dimenzije baterije (bez priključne stanice – v, š, d): 95x75x330mm
Težina baterije (bez priključne stanice): 2,65 kg
Težina priključka: 0,17 kg
Konektor za punjenje: ST-3pin (maks. 4A)
Standardni punjač: 36V / 2A potpuno automatski STC-8127LC – STC-3pin
Jamstvo: 24 mjeseca

Dodatna oprema: plastični priključak, punjač 36V / 2A, 2x ključ,

Pogodno za motore od 250W do 500W.
U ovoj izvedbi nema mjesta za montažu upravljačke jedinice kotača, mora se postaviti negdje drugdje (torba, kutija okvira itd.).

* 1 ciklus je punjenje i pražnjenje cijelog kapaciteta baterije. Na primjer, ako se prazni od 1/2 i puni, to je 1/2 ciklusa
Svaki postojeći akumulator ima nazivni kapacitet, koji se temelji na nazivnom kapacitetu korištenih ćelija. Proizvođači ćelija obično uzimaju kapacitet koji se može postići samo u idealnim uvjetima pražnjenja (laboratorijski uvjeti pri konstantnim idealnim temperaturama i s vrlo niskim brzinama pražnjenja) i zaokružuju taj kapacitet prema gore. U normalnom radu, međutim, nazivni kapacitet se nikada ne može koristiti ili izmjeriti. Osim toga, proizvođači obično mjere kapacitet ćelije dok se potpuno ne isprazni na razinu od 2-2,5V. Međutim, kontrolna elektronika u bateriji, koja je izgrađena na vijeku trajanja ćelija, obično isključuje bateriju na 2,9 V kako bi zaštitila ćelije. Zato i dalje navodimo takozvani iskoristivi kapacitet, odnosno kapacitet koji se stvarno može iskoristiti u određenim stvarnim uvjetima rada. Što je struja pražnjenja veća, to je manji iskoristivi kapacitet, posebno za ćelije s velikom gustoćom energije. Korisni kapacitet se mjeri pri konstantnoj struji pražnjenja od 0,5C (½ kapaciteta) i sobnoj temperaturi.
Zašto kapacitet proizvoda ne navodimo u uporabljivom, nego u nazivnom kapacitetu? Tako je među proizvođačima baterija već dugo uvriježeno, a svi oni u nazivu navode nazivni kapacitet, ili barem onaj dostupan u laboratorijskim uvjetima. Međutim, iz razumljivih razloga, ne obavještavaju svi kupca o stvarno iskoristivom kapacitetu. Da ne mislimo da se to odnosi samo na naše baterije. To vrijedi za sve, barem za tehnologiju Li-ionskih stanica.
Također možete pronaći akumulatore koji mogu opskrbiti nešto veći mjerljivi kapacitet, ali to se postiže samo smanjenjem napona prekida na 2,5 V i niže. Međutim, takve baterije su dizajnirane za brzu potrošnju i njihov se ukupni vijek trajanja može prepoloviti zahvaljujući ovoj postavci! Baterije EVA BATTERY dizajnirane su za najduži mogući vijek koji omogućuje dana Li-ion tehnologija i ne koriste takve postupke.
Težina 3,8 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Baterija Li-ion BAK CL 36V, 11,6 Ah Shark + 2A punjač”

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.