Zašto kupiti električni bicikl?

Pitate se Zašto kupiti električni bicikl?

Nadamo se da će Vam ovi razlozi pomoći u odluci zašto kupiti električni bicikl.

Trošak Vs Korist

Kupnja električnog bicikla svakako je skuplja od običnog bicikla, ali s druge strane opet je niža od motocikala ili automobila u gradskom prometu. Svako vozilo ima svoje prednosti i mane te ostale aplikacije i podobnosti, električni bicikl je negdje u sredini. Pridodamo li tome vožnju biciklom po gradu bez stajanja i izbjegavanje prometnih gužvi, ugodnu vožnju bez znojenja i povećani radijus djelovanja u fizički manje sposobnih ljudi, kupnja električnog bicikla se stvarno isplati.

Povećana mobilnost i sigurnost

Ako putujete gradom više nećete imati brige gdje parkirati , pošto električni bicikl zahtjeva prostora kao i normalan bicikl te povećavaju iskorištenost gradskih prometnica uz podjednake udaljenosti koje prođete automobilom. Električni bicikli su sigurniji u prometu pošto su lakši i sporiji od auta, ali su mnogo jednostavniji za manevriranje te se smatraju običnim biciklima pa vam nije potrebna vozačka dozvola ili registracija da bi upravljali njime. Uz svoju jednostavnost korištenja električni bicikli imaju potencijal uvjeriti 30% vozača da se prebace na njih, čime se smanjuje prometno zagušenje i povećava se mogućnost za većim zelenim površinama u gradu, čime bi pridonijeli ne samo sebi nego i svojoj djeci.

Ekološki prihvatljivi

Električni bicikl je ekološki i prema statistikama prihvatljivo prijevozno sredstvo. Električni bicikli su savršeni za svakodnevnu, opuštenu gradsku vožnju. Električni bicikl je kao stvoren za one koji traže nešto novo za vožnju od kuće do posla i nazad, troše puno manje energije nego moped ili automobil, čime se smanjuje buka i emisija štetnih plinova.